Monday, 5 December 2011

kisah ieka dan top up nye

sangat seronok bila ada orang yang hadiahkan @ belikan kita henset kan .. and bertambah seronok kalau setiap kali nak top up , mintak je duit kat mak ayah korang , kalau yang duduk jauh tu , call je .. " makk , tolong top up kan .. " tak pun .. " abahh , kredit dah nak habis ni , top up kan ye ? " seronok sangat kalau macam ni .. kan , kan , kan ?? 

tapi aku tak pernah pun rasa macam tu .. eh , jap .. tipu sangat la kalau tak pernah .. ada laa .. tapi setahun sekali je mak abah bagi duit untuk buat top up henset .. tu pun kebetulan je , sebabnye mak bagi duit suruh aku belikan barang , lepas tu duit lebih mak suruh ambil untuk buat top up , lebih kurang macam tu la .. hehe . setahun 2 , 3 kali jugak la along , akak , kak leng and mia nak belanje aku top up .. itu pun bila aku pesan kat dieorang .. " tolong top up kan , nanti aku bayar balik " then bila aku nak bayar , dieorang akan cakap .. " tak payah la bayar " and aku dengan muke bahagianya letak balik duit aku dalam dompet .. kira belanje jugak tu kan .. haha .. haa , tu jela .. 

tapi aku tak kesah pun semua tu .. enggak kepingin pun !!eh , tapi kalau orang bagi aku terima ! kecik tapak tangan , satu kolam renang aku tadahkan . haha .. sebabnya .. tu la tandanya aku berdikari .. beli henset sendiri , top up sendiri .. berdikari kan , kan ? taakk ?? alaa , cakap la ye .. huhu ..

TAPIII !! semalam aku tibe-tibe je message kakak aku yang Mia tu suruh die top up kan .. tu pun bukan saje-saje mintak tau .. sebabnye .. bila aku cek kredit aku , aku terkedu ! alaaa , tinggal 50sen jee .. aku lagi terkedu bila buka dompet masa nak ambil duit nak pegi top up .. sebabnye dalam dompet ade RM20 jeee .. jeee ?? banyak la tu ieka oiii ,cukup sangat dah tu ! tapi masalahnye aku nak simpan duit aku tu untuk belanja makan untuk 3 hari .. kalau aku top up habis la berkurang duit aku .. aceehhh ,, cara cakap macam dah papa kedane sangat kan ieka .. duit ptptn kau kan berkepuk dalam bank tu !! mane ade bekepuk laaa .. sikit jee .. (ayat cover) ..haha . elehh ,, sebenarnye kedekut , kan ? caittt !! weehhh ,, bukan kedekut laa .. jimattt .. duit tu cukup-cukup je untuk 2 bulan aku sara diri kat sini .. dah la aku ni kuat makan ,, aku pun tak taw la kenapa aku kuat makan sangat kat sini , dah macam bela jin pun ada .. haha ..tapi tu la citenye .. aku nak jimat .. sebab tu aku mintak top up kat Mia .. alaa , bukan banyak pun .. RM5 je .. kehkeh .. sangat seronok jugak bila Mia merialisasikan wasiat aku tu .. terimakasih udeee !! muaahhh !! cait , gedikk! haha

tapiii .. tapiii .. aku tak boleh amalkan benda nie .. nanti .. nanti .. aku .. aku .. ( asal gagap tetibe nie ??!! puuukk !! amek kau ! ) haa , nanti aku akan terbiasa nak mintak top up kat orang .. kan tak baik tu ! haa , lancar pun ..hehe . "kang" mak" rgimeh" plak aku asyik tipon soh "topak" jee .. kang tak pasal-pasal mak sound aku : " aku simpan duit untuk belanje sekolah adik-adik ko la ikah , bukan untuk top up kamo je !! mak cakap macam ni ke ?? eh .. eh .. tak laa .. mak mane penah marah aku .. mak aku baik .. sayang gile lah kat Mak .. muaahhhh !! <3<3 ..

haa , tu lah citenye .. ingat iekaa ,, jangan amalkan bende nie .. tak baik susahkan mak , abah , along , akak , kak leng , mia , amin , akim , puah , piah dengan nizar semata-mata sebab top up ,, biar diri sendiri susah , tak pe . tau .. tauu .. ??
errrr .. baik tuan !! ^.^ v

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...