Tuesday, 3 January 2012

SAHABAT DARI LANGIT


disaat orang lain bergelumang dengan buku , aku dengan suka ria bergelumang dengan blog

PARI-PARI : " ooiittt ika , ko dah tak ada masa lain ke nak tulis entry ??!! esok kan exam .. lebih baik ko
                       bace buku , kan elok .. boleh dapat 4.00 .."
MAKHLUK BERTANDUK DUA : " alaa .. buku tu kejap kejap lagi pun boleh baca "
AKU : " errrr .. "

hahaha .. tak kira . aku nak tulis entry nie jugak .. entry yang bertajuk  
SAHABAT DARI LANGIT .

calon calonnya adalahhhh .....


saya nani ~

saya pulak intan ~

Intan Fadzilah dan Suzeanni Jalil ! huyeee .. berikan tepukan gemuruh kepada mereka ! haha . gile ! ni la teman sepermainan aku .. dari umur 6 tahun sampai la sekarang . sebabnya kedai ayah aku , intan dan nani sebaris . alaa .. kedai runcit Baha , kedai makan Amit , kedai jam Jalil tu .. tak kan tak kenal kot . pemes kat sungkai tu .. cewahhh ! kiteorang pegi sekolah sama sama , makan sama , minum sama , mandi pun sama . eh . yeker ? senang cerita semua la sama .. until form3 kat sekolah sungkai . bila form4 aku and nani pindah sekolah teknik Slim River . intan lak teknik Taiping. berpecah kat situ . tapi tak end lagi . habis spm nani dapt poli , aku dengan intan pulak dapat form6 kat sungkai. kire aku la yang bertuah sebab mane aku pegi mesti ada salah sorang dari dieorang .. suke suke .. hehehemohhemoh. cume sekarang je semua dah berpecah. nani still kat poli behrang , aku kat uum and intan kat usm ..

sangat seronok kawan dengan mereka sebab mereka gilerr kuasa 10. rindu sangat lepak dengan korang . nak tidur rumah nani lepas tu huru hara kan rumah die . masak segala jenis makanan yang ade kat dapur die tu , menyembang sampai tengah malam . bergelak sakan biar satu rumah bergegar. rindu rindu rindu ! rindu juga nak naik motor bertiga .. korang ingat tak ? ingat tak .. bertapa selamba badak je kite naik motor bertiga pegi pekan , jalan jalan satu taman .. sedangkan umur dah 17 tahun tu .. aiisshh .. ape punye anak dara la . kalau orang nak minang tak jadi terus ! haha .. siyes tak malu kan .. tapi siyes rindu ! korang rasa nak wat lagi tak "aktiviti" tu sekarang ?? errrr ..

#terimakasihsebabjadirakansepermainanaku.tanpakorangakukeseorangankatsungkainie. =D

rasa rasanye ayen yang mana satu ? =p


aku rasa aku comel ~ arin .
masuk teknik, Allah jatuhkan dua makhluk tuhan paling seksi nie untuk aku. arin dan ayen .. wahhh .. serasi je , a-a .. haha . aku dan arin sangat "berkimia" sebab sama pendek , sama kecik dan sama giler ! eh , x .. arin sorang je yang giler . haha .kat sekolah dulu kiteorang sangat aktif . tapi bukan lah aktif dalam sukan mahupun akedamik , tapi aktif berkeliaran di kawasan sekolah bile ade masa terluang . pantang cikgu tak masuk kelas , kompem lesap ! kire macam kerja part time jugak la .. haha . sampaikan ada budak budak lain dah "cam" muke kiteorang nie . muke "kaki jalan''. ada juga yang panggil kiteorang kembar . kembar ?? seiras ke ?? tak pun ! pendek je yang sama .. haha .

yang mamat poyo a.k.a ayen nie pulak aku kenal die masa form5 .. tu pun sebab die suke teeetttttt ! siapakah ?? teka sendiri ! haha . sampai sekarang masih berkawan. banyak bende yang aku share dengan die .. pasal cinta, kawan , career .. cewahh , macam dah bekerja je kan .. haha . kalau sedih sedih , nak nangis pun cari die. dah jadi tak malu dah . haha . mungkin aku dah anggap die macam abang aku kot .. that why aku boleh share semua benda dengan die ..

#seronokdapatkawansengalmacamkorang#

shela dan nonoy zaman muda mudi ~
masuk form6 pulak jumpa gadis gadis nie ..dua dua dari ladang . ladang sungai klah and ladang gunung besout. memang terbaik dari ladang lah ! nonoy memang sahabat yang sangat baik lah ! sentiasa nak kawan kawan nya gembira. noy like mama , suke membebel =p like motivater juge .. tapi siyes ,noy memang boleh jadi motivater. setiap nasihat yang die bagi memang meninggalkan kesan. aku ingat lagi masa aku frust menonggeng dengan b dulu. kata kata noy la yang membuatkan aku bagun dari tetonggeng tu dan dengan penuh semangat duduk kat meja buka buku sebab masa tu ada sebulan lagi before stpm . kata kata yang aku still ingat sampai sekarang . #sangatterharu#

shela pun aku kenal masa form6 dulu . cume tak serapat macam sekarang. aku bersyukur sebab dicampak ke uum yang hujung dunia nie dengan die . sekurang kurangnya ada juga teman yang dah memahami aku kat sini . so , bila nak bergosip ke ape ke senang ! wahaha . susah senang aku selama 5 bulan aku kat sini dengan die la . belajar jadi anak perantauan sama sama . balek naik bas luar sama sama .. berdikari tak kiteorang ? sweet tak ? sweet kan ? kan ? ahahaha .. tapi aku agak segan bile terpaksa menyusahkan shela sekeluarga . bila balik sungkai aku mesti tumpang shela dari ipoh ke sungkai . banyak kali da . walaupun die tak kesah , tapi aku tetap segan .. aaiisshh .. kecian ayah die kena ambil kiteorang tengah tengah malam kat ipoh. teringin jugak nak tumpangkan die lak .. tapi ...... aku harap one day aku dapat tumpangkan ko jugak .. hehe . salah satu sebab aku rajin pegi kelas BM Pengurusan and tak pernah ponteng kelas tu is because of shela la ! hehe .. peace ^^v
#terimakasihsusahsenangdenganakukatuum#

thegediksgurl~
shieda, ina, kak noni dan farah
duduk kat uum yang hujung dunia nie , kalau tak ada kawan , tak ada tempat untuk mengadu memang perit la .. tapi nasib aku baik sebab Allah jatuhkan beberapa manusia yang "sihatsihat" dari langit untuk aku. seronok kawan dengan dieorang. baru aku tahu bertapa beertinya persahabatan tu. dieorang selalu ada untuk aku . especially ina.. sentiasa ada untuk semua. die jugak la kawan aku yang pertama kat sini. sudi tumpangkan aku tidur katil die time orentasi disebabkan aku takot tidur sorang. nasib baik ade dia  .. kalau tak rasa macam makhluk asing la jawabnya .. huhu .  tapi kadang kadang aku tak ada untuk dieorang.. maaf .. mungkin aku agak pentingkan diri . tapi tak apa .. beta akan ubah sikap beta yang teruk itu .. ngengeh =p . tapi siyes , seronok bersama thegediksgurl. aku harap kite maintain giler bersama sama kat blok G nie sampai habis study ..
#terimakasihthegediksgurl#
*aku harap kita tak kan berpisah sebab bergaduh or something else, biar ajal je yang dapat pisahkan kita
BFF forever and ever <3 <3

4 comments:

...LYN... said...

amboi2 ko makcik.... ko yg gler ckp aku pulak kn.. hahaha.. (^_^)

...LYN... said...

amboi2 ko makcik.... ko yg gler ckp aku pulak kn.. hahaha.. (^_^)

...LYN... said...

amboi2 ko makcik.... ko yg gler ckp aku pulak kn.. hahaha.. (^_^)

ieka hafika said...

haha .. x .ko sorang je yg gile .. kehkeh =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...