Tuesday, 2 October 2012

Kajian hari ini .

pakar kaji cuaca mengatakan hari ini ribut taufan bakal menyerang hutan sintok . disusuli dengan kilat sambung menyambung . bushh kebabommmm !! kejadian ini akan mengakibatkan pelajar  UUM lari lintang pukang bla bla bla bla n bla .. oke , out of topic !!!

first , aku jumpe kajian nie daripada lubuk hati paling dalam seorang manusia .. siapakah manusia tersebut ?? jeng jeng jeng !!

kajian yang mengatakan ..

aku boleh paham orang lain , tapi orang lain tak boleh nak paham aku .
aku boleh dengar orang lain bercerita kisah sedih , gembira , lawak , cinta , merapu , meraban dieorang for the many time , tapi dieorang tak boleh dengar kisah so on n so on aku .. bosan mybe ??
aku boleh untuk tidak memaksa orang , tapi orang lain tetap memaksa aku .. mengapakah ?? sebab tak paham kehendak aku mungkin ??

but sokey .. mak aku tak penah ajar aku untuk mengungkit .. perlu ikhlas dalam lakukan ape saje walaupun bak kate orang keikhlasan tu susah untuk dinilai sebab ia diibaratkan seperti semut hitam yang berjalan diatas batu yang hitam di dalam hutan yang tebal pada waktu malam .. nampak tak ?? tak nampak kannn .. tapi tak pe , yang penting ikhlas , sabar dan senyum .

cukup ini saja untuk kajian hari ini ..*general statement*
mood : nangis dalam bilik sorang sorang .. =)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...